VAN-E EREDMÉNYESEBB MÓDSZER A SZAPPANOS KÉZMOSÁSNÁL - Tudattal

Tartalomhoz ugrás

VAN-E EREDMÉNYESEBB MÓDSZER A SZAPPANOS KÉZMOSÁSNÁL

Archivum
Minden megosztással és ajánlással segíthetsz!
Köszönjük, hogy itt jártál, gyere vissza később is!

VAN-E EREDMÉNYESEBB MÓDSZER A SZAPPANOS KÉZMOSÁSNÁL A KORONAVÍRUS ELLEN? - Dr. Tamasi József
Prof.Dr.Csaba György (Magyar Tudományos Akadémia doktora)
FORRÁS: 2020. 03. 09. 12 óra 11 perckor a MOK hívatalos weboldaláról
Kivonat
A koronavírus hozzánk is megérkezett és mi, bár megpróbálunk elbújni előle önkéntes, vagy hivatalos karanténnal, lényegében feltartott kezekkel várjuk a támadását.
Mert minek lehet nevezni, ha hivatalban lévő egyébként tudós orvosok első tanácsként egy légi úton, cseppfertőzéssel terjedő vírusbetegség esetében a melegvizes, szappanos kézmosást emelik ki és nem az immunrendszer támogatását, holott ezen rendszer felelős az agresszor elhatárolásáért és elpusztításáért. Az immunrendszer felpörgethető (stimulálható) bizonyos molekulák által, melyek közül legismertebbek egyes vitaminok és nyomelemek. A vitaminok, amelyek hivatalosan nem tartoznak a gyógyszerek közé (táplálék-kiegészítők, éppen ezért a gyakorló orvosok többsége által lenézettek) jelentős része képes a veleszületett immunitás erősítésére, aminek alapvető jelentősége lehet az oltással meg nem előzhető vírusbetegségek elleni védekezésben. Ezek a vitaminok a következők:
C-vitamin (aszkorbinsav)
C-vitamin megadózisaival (1.000, 2.000 mg/nap) 85%-ban lehetett megelőzni nátha és influenza kialakulását és csökkenteni a betegségek súlyosságát, különösen gyerekekben.
Ha a vitamin adagolását cinkkel kombinálták, a hatás még kifejezettebb volt.
D-vitamin
Hiánya a fertőző betegségek iránti fokozott fogékonyságban mutatkozik meg. Alapvető szerepe van a veleszületett immunitás aktiválásában és a tüdő gyulladásos betegségeinek kontrolljában. Akár 1.000 egység D-vitamin bevitele ajánlható a légúti fertőzéseknek kitett emberek számára, megelőzésként.
E-vitamin
Hatása szinte minden immunsejt-féleségre kiterjed. Idős emberekben véd a légúti fertőzések ellen, csökkenti a nátha előfordulását és általában a fertőző betegségek előfordulását, mintegy 30%-kal). Hiánya csökkenti az immunrendszer működését, ami pótlásával helyreállítható. Növeli az immunrendszer hatékonyságát, főleg idősekben.
Mikroelemek
A cink csökkenti a nátha előfordulását és időtartamát, mivel pozitív irányban szabályozza a veleszületett és adaptív immunrendszert egyaránt. Szelén hiánya esetében az influenza vírus fokozott kórokozóképességű törzszsé alakul, miközben a szelén többlete javítja a vírusbetegségek gyógyulásának esélyeit. Szelén és cink együttes adagolása elősegíti az immunsejtek működését. A néhány – a cikkek tömegéből válogatott – adat csak felhívja a figyelmet a vitaminok és nyomelemek fontosságára az immunrendszer támogatásában. Itt van az idő, hogy a vitaminok és mikroelemek az őket megillető -fontos- helyre kerüljenek a gyógyítás fegyvertárában.
Ezek nem biztos, hogy teljes mértékben elhárítják a vírussal való fertőződést, vagy eliminálják (eltávolítják) a szervezetből a vírust, mindenesetre biztosan többet érnek, mint a szappanos vízzel történő kézmosás (2020-ban!).


Minél több emberhez szeretnénk eljutni.
Minden megosztással és ajánlással, - nem nekünk,- hanem Mindannyiunknak segíthetsz!
Köszönjük, hogy itt jártál, gyere vissza később is!

Flag Counter
Vissza a tartalomhoz